AKP’NİN TÜRKİYE 2030 MASTER PLANI

December 26, 2009

Turkey Divided in Three Sectors in 2030

AKP’nin stratejik liderliğinin (Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç, Ahmet Davutoğlu) Fetullah Hoca cemaati ve bazı yabancı istihbarat kuruluşlarının desteği ile Türkiye için hazırladığı 2030 master planı basına sızdırıldı. Bu plana göre Türkiye Cumhuriyeti’nin 2030 yılına kadar üç parçaya ayrılması öngörülüyor: merkezi bir İslam cumhuriyeti, Doğu Anadolu’da bir Kürt cumhuriyeti ve Boğazlar ve İstanbul’u kapsayan uluslarası serbest ticaret bölgesi.

İstihbarat kaynaklarına göre, AKP’nin 2002 yılında iktidara gelmesinden bu yana, master planın gerçekleştirilmesi için ideal konjonktürel ortam oluştu. İlk etapta, laiklik karşıtı Fetullahçı kadroların başta içişleri ve milli eğitim olmak üzere, TC’nin tüm kurumlarına ve devlet bürokrasisine sızması ve yerleştirilmesi gerçekleşti. Daha sonraki etapta yargı, basın, üniversitelerin ele geçirilmesi ve en son olarak ordunun etkisizleştirilmesi adımları uygulamaya konuldu. En önemli adım olan ordunun nötralize edilmesi operasyonu, önceleri AB’ye uyum ve demokratikleşme adı altında yürütülürken, AKP’nin beyin takımı son zamanlarda daha agresif bir tutumla Ergenekon soruşturması bahanesiyle, doğrudan Genelkurmayı ve ordunun üst kademelerini hedef tahtasına yerleştirdi. Fetullah liderliği ise ordunun etkisizleştirilmesine etken destek vermekte.

Dış devletlerin Türkiye’deki bu kökten değişime sessiz kalmaları karşılığında, AKP liderliğinin Çanakkale ve İstanbul Boğazları’nın ve İstanbul’un Hong Kong ve Dubai türü uluslararası ticaret ve ulaşıma açık bölgeler olarak bir “Boğazlar Komisyonu” yönetimine bırakılmasını kabul ettiği, fakat Boğazların idaresinde Anadolu’da kurulacak İslami devletin de söz sahibi olmasında ısrar ettiği belirtiliyor. 1924’te kaldırılan İslam hilafeti de İstanbul merkez olmak üzere diriltilecek. Halifeliğin yeninden tesisinin, özellikle Fetullah liderliğinin TC’nin çöküşü sonrası planlarında en önem verdiği konu olduğu belirtiliyor.

2030 Master Planı’na göre kurulacak bağımsız Kürt cumhuriyeti Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin tamamını kapsayacak. Bunun dışında, Kürtlerin Akdeniz’e çıkışını sağlamak amacıyla Hatay ili ve İskenderun limanı da bu cumhuriyete bırakılacak. Bunun karşılığında Kürt bölgesinde kalan Dicle ve Fırat üzerine kurulu hidroelektrik santrallerde üretilen elektriğin Anadolu İslam Cumhuriyeti’ne dünya elektrik piyasasındaki rayiç fiyatın yarısı birim ücretle satışı öngörülüyor. Türkiye Kürtleri ve Kuzey Irak Kürtleri arasındaki derin  zihniyet ve demokratik gelenek farkları nedeniyle, Türkiye Kürdistanı’nın Kuzey Irak’taki oluşumdan ayrı bir yapı olarak varolması gerektiği ve böylece birbirinden bağımsız iki tane Kürt devletinin mevcut olması planlanıyor.

2030 planının uygulanması çerçevesinde Türk ordusunun savunma planlarının elegeçirilmesi ile ilgili olarak lütfen https://turkeyexposed.wordpress.com/2010/01/30/akp-diktatoryasi-turkiye%E2%80%99yi-%E2%80%9Cmetal-firtina%E2%80%9Dya-hazirliyor/ postumuza bakınız.

AKP 2030 Türkiye Master Planı Bölüm 2ye bu linkten ulaşabilirsiniz: https://turkeyexposed.wordpress.com/2012/01/15/akpnin-2030-turkiye-master-plani-ii/

 

20 thoughts on “AKP’NİN TÜRKİYE 2030 MASTER PLANI

  1. Hayalinize sokayim,geri zekalilar. Turkiye bolunmez. Bu yaziyi yazan once turkîyeyi sehir sehir gezsin.
    Anani cami avlusunda sikerler. Orospucocugu.

    1. İşte tipik bir AKP militanının cevabı. Halk görsün, ibret alsın. “Anani cami avlusunda s…kerler” diyor. Cami, cinsellik, sapıklık, hepsi birbirine karismis. Tipik AKP ayak takımı ve tetikçisi. İşbirlikçi ve casus AKP liderliği bu odunlarin beynini yıkayıp onları maşa olarak kullanıyor.

  2. Tayyip Bey bu planı daha 2003-2004’te Fatih Altaylı ile yaptığı konuşmada zaten açıklamıştı.Kendi sözleriyle”Amerika’nın Bop projesi varya işte bu proje çerçevesinde Diyarbakır bir merkez olabilir”

    1. Evet sevgili okuyucum, bütün bunların plancısı ABD, uygulayıcı ise AKP, Fetullah Cemaati ve PKK’dır.

      1. Bunlar olmayacak. Nedeni ise, bu ülke neredeyse 4 devlet tarafından paylaşılıyordu: Fransa, İngiltere,İtalya,Yunanistan. Elimizde hiçbir silah yoktu ama onların düzenli ordularını yurttan attık tarih okumanız gerekiyor biraz. Bir ordu yokken 4 devleti yendik ve özür dileyerek ayrıldılar buradan. “Bu ülkenin ordusu dağıtılsa da, her bir toprağı işgal altında olsa da, halk bir şeylerin ters gittiğini anlarsa,yeryüzünde hiçbir güç yoktur ki, onu sustursun.” Demiştir Mustafa Kemal Atatürk. Orduyu geç. Siyaseti de geç. Halk tepki gösterir bunlara. BİR KÜRDİSTAN, TÜRKİYE SINIRLARI İÇİNDE VAR OLMAYACAK!!! Her. Ne. Olursa. Olsun

  3. Huzur batar insan yazar ne diyelim…sana yaza yaza belki dogru yolu bulursun.Yav arkadas sen bu palavralari nerden buldun kaynak ne ki bir de burda sana karsit yazan herkesi akp li ilan etme ben milliyetçiyim senin deli saçmalarina mi inanayim tamam ulkede birseyler kotu gidiyor bu hukumetle yav sen hangi akla hizmet edersin o zaman madem yazarsin elestirene yafta yapistiracagina ikna etmeyi dene fikrini açikla.Insanlari sucu bucu ocu zihniyeti bu hale getirdi kardes biraz etrafindaki insanlari tanimayi dene komsun lazsa zenciyse yada baska bir milletse onlara da mi yafta takarsin ama suna inaniyorum turkiyede çok partiler sozum ona bir halt yemediler tek partiler bari biraz is yapiyor simdilik .Turkiyede butun oy verenlerin akp li oldugunu dusunen fizolof insanlar bilmezlermi oylar mhp liden chp liden verilir bunlara hiç ovunmeyelim adamlar oyun oynasa da iyi oynuyor ozaman..

  4. Tabi beyin bedava rüya görmekte bedava görcez artık kim bölünüyo kim bölünmüyor.Yalan bunların hepsi Türkiye asla bölünmez bu arada siteyi hacklicem onuda bi söylüyüm ben…Bu haber burda olduğu için geliyor mallar mal mal haber uyduruyor :p komik…Dalga geçiyor adamlar ya…

  5. siz öyle sanın gerizekalılar adamlar ukaftan ufaktan ülkeyi bölüyor siz küfür etmeye devam edin BURDA İSTEDİĞİNİZ KADAR KIÇINIZI YIRTIN SİZİ ANCA BİZİM GİBİ NORMAL İNSAN DUYAR BUDA HİÇ BİR ŞEYE ENGEL OLMAZ UNUTMAYIN KÜFÜR SİZİ KÜÇÜK VE AŞAĞILIK GÖSTERİR NE MUTLU TÜRKÜM DİYE !

  6. Zamanında bu yazıyı görüpte küfür eden mallar. Şimdi 2017 türkiyesi ve hepsi gerçekleşiyor. Topbaş özerkliği şimdiden istedi ilk hain. Hayırcılara vatan haini diyen şerefsizler bilmedende olsa vatan hainliği yapıyor.

Leave a comment